divendres, 18 de març del 2011

El mar

Avui, canvi de tema.

A mi l'aigua... quan més lluny millor, com a molt per la dutxa i mai més amunt del coll i sense deixar de tocar fons.
Les meves experiències acuàtiques es limiten a banyar-me en algun riu de muntanya, algun cop a la platja i de 'petit' vaig anar un parell de vegades a Isla fantasia. Ah!! i la setmana santa de l'any passat el viatget que vam fer a esquiar a Noruega, i en el qual vam fer servir un veler per desplaçar-nos: vam portar el timó, vam petar el motor i vam anar a vela i vam apendre l'interessant 'art' del funcionament dels lavabos d'aquests vaixells (i també vam esquiar molt, eh!?)

Però és que a partir dl 31 de desembre i fins ara m'he enganxat completament a la BarcelonaWorldRace, una cursa de vaixells per parelles fent la volta al món i sense escales. Llegint les cròniques que envien i els videos crec que ha de ser una passada poder fer coses d'aquestes... suposo que per la gent de muntanya podríem comparar-ho a fer un vuit mil en solitari o alguna cosa per l'estil.

L'enganxament no passaria d'aquí si no fos perquè els inventors del tema van crear també un joc virtual on portes un vaixell i l'has de fer anar pel millor camí, o per la millor onada, a més a més a temps real i amb les dades de meteo que tenen els participants de veritat. I cal estar atent als canvis del vent que l'organització fa a les 12 de la nit i a les 6 del matí...
Avui per avui, d'uns 45000 participants vaig a la posició 3500 (aprox), no està gens malament.

I tot aquest rotllo a què ve? Doncs ara mateix acabo de completar el pas dels tres caps de la cursa (Bona esperança, Leuwin i Hornos) passant el més mític de tots ells: el Cap d'Hornos.
Diuen que els mariners que passaven per aquí el primer cop s'havien de posar una arrecada a l'orella...

Una captura de moments abans del moment 'històric' del pas d'Hornos pel meu vaixell: el FreeCatalonia. I com posa al seu lema: navegant cap a la Independència.

Ara només queda remuntar l'Atlàntic i el Mediterrani per tornar a casa (jo calculo que abans de setmana santa ho puc aconseguir... si els vents són favorables)
I he après una pila de coses, dels vents, de llocs per on he passat, de les veles...mai se sap!!