dimarts, 10 d’abril del 2012

Chamonix - Zermat (I): Grands Montets - Trient

El track GPS de l'etapa
Després del viatge, d'una volteta per Chamonix i d'un parell de 'catxings' ens instal·lem a l'alberg on farem nit i sopem.
Pel matí, ben d'hora, ben d'hora , ben d'hora ja estem a punt de marxa i a les 8 som al telefèric... i sempre hi ha gent que encara va més d'hora. Fins a les 10 del matí no arribem dalt l'agulla dels Grands Montets i comencem a baixar cap a la Glacera d'Argentiere, per un terreny ben gelat i ple de bonys.

Un cop a baix i després del pla toca enfilar-se amunt, primer amb grampons i després amb els esquís als peus però amb molta calor, fins al Coll de Chardonet. Allà ens espera un dels punts delicats de la travessa: la baixada fins la Glacera de Saleina. Fem un ràpèl i una desgrimpada i tot arreglat.
Seguim flanquejant i pujant fins sota la Fenetre de Saleina, que acabem de pujar amb els esquís a l'esquena, i ja només ens queda la baixada final fins al Refugi del Trient, amb una pujadeta final que ens acaba de rematar el dia.

Les vistes des del Refugi són espectaculars... i quan es pon el sol mentre sopem les muntanyes agafen uns colors fantàstics.

Una primera jornada ben completa... i això només ha començat.