diumenge, 19 d’agost del 2012

Dolomites (II): Cortina d'Ampezo

Després de la travessa pel massís de les Dolomites de la Brenta ens instalem a Cortina d'Ampezo, pijeria en estat pur (i no ho dic per nosaltres, és clar). La idea és anar fent activitats d'un dia, bàsicament ferrades; però abans no arribin uns altres compnys pensem en fer unes quantes escaladetes més o menys senzilles.
Aquests dies els passarem mirant ressenyes i mirant al cel, doncs la meteo 'impredictible' de la zona no ens permet fer gaires plans a llarga distància.

Comencem escalant una mica de paret senzilla i ben equipada en una zona simpàtica i concorreguda: les Cinque Torri, on fem diverses vies de grau moderat i d'uns quants llargs i comprovem la dificultat dels 3r's i 4t's graus de les Dolomites.
També ens n'anem a fer el Saas Pordoi, per la Via de la Galeria. Una tàpia important que vam trigar 6 hores a pujar i pel meu gust una mica-massa decompost. Sortida de la via fent espeleo-escalada i pèrdua de càmera inclosa. Per sort acabem la jornada prenent una pizza i una birra amb l'Uli i l'Steffano, companys de l'any passat al Muztag-Ata.


La resta de dies ja anem fent ferrades per la zona: la Tomasselli a la Punta Anna de la Tofana di Fanes i la baixada per les Galeries del Lagazuoi, realment espectacular si t'imagines que aquí s'anaven fotent trets dia sí dia també a la I Guerra Mundial.
La Mario Bianchi al cim del Cristallo, amb una gentada de por i la continució per la Dibona, amb el seu pont penjat i recorregut llrguíssim. Sort que comencem a trobar rovellons.
La ferrada Lipella fins al cim de la Tofana di Rozes també val la pena amb el seu túnel inicial i les vistes des del cim.
La ferrada del Monte Paterno que a més, permet veure les Tres Cimes de Lavaredo; senzilleta i ideal per acabar l'estada a Dolomites.

Una bona presa de contacte amb l'ambient dolomític i la constatació que algun dia, segurament, hi haurem de tornar.