dilluns, 27 d’octubre del 2008

D'óssos i euros

Com que no tinc res en especial per explicar darrerament, més que alguna sortideta en bici, avui se me n'han anat una mica la pinça i escriure, o ho porvaré, sobre l'ós i els euros.
Per una banda tenim que els nostres amics de l'ABC, tan preocupats ells per Catalunya, han destapat que el President del Parlament s'havia gastat una pasta en equipar el seu cotxe oficial. Sort que ells ens fan veure la llum perquè els mitjans d'aquí res de res.
Per altra banda resulta que un ós ataca un caçador a la Vall d'Aran i es munta un dispositiu que espanta, i que deu costar una morterada de diners. Total per capturar l'ós i portar-lo a un centre per estudiar-lo i veure perquè se li ha girat l'olla i ha atacat un pobre i desamparat caçador.
Tot plegat fa riure una mica, i sort que estem en crisi. Se'n munta una per 9000€ que costa la taula de fusta i la tele, i després fem volar un helicòpter i mobilitzem una trentena d'agents rurals en cap de setmana (penseu en les hores extres que deuen cobrar) per buscar un ós que a més porta un xip per localitzar-lo. Algú és bastant incompetent.

I com que criticar està molt bé proposo solucions, per si poden servir d'ajuda.
Respecte al cotxe oficial, canviar la taula de fusta per una de plàstic i la tele per algun saldo dels Encants, que segur que sortirà baratet.
Per l'ós proposo agafar-lo i ensenyar-li que a la Vall d'Aran no s'hi pot entrar si no ets d'allà, a menys que hi vagi a esquiar o s'hi vulgui comprar un xalet. Si aquesta mesura no funciona i segueix entrant es podria posar una tanca al voltant de la Vall. Així ni ell hi entraria, ni alguns tampoc en podrien sortir. També seria bastant senzill capturar el/s caçador/s i postar-los a un centre de recuperació de caçadors atacats per animals i fer-los un estudi de per què aquesta falera de pelar tota cosa que bellugui pel bosc, sigui ós, cèrvol o persona. Segur que per això últim no caldria un helicòpoter i seria més econòmic.
Coll..., que estem en crisi!!!

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Epa! Boníssim, jo vull més posts d'aquests... sobretot amb solucions tant creatives! :-D

Anònim ha dit...

Joncs jo crec que s'hauria d'instaurar el "dia del caçador". Se'ls treuen els calçotets, els rapem a zero, i els deixem anar pels boscos. Això sí s'hauria d'informar bé a la fauna autòctona, abelles, guineus, excursionistes i ciclistes que han rebut perdigonades alguna vegada, cèrvols, óssos, àligues...i després els voltors i els trencalossos, que quedi tot net! a veure qui seria més valent en pilotes, n'hi ha que no crec ni que pogúessin caminar 15 minuts sense els megatotterrenys.

Ah! avui ha sortit el síndic d'Aran dient que no volen convertir en un parc temàtic la zona amb els óssos, els llops... algú m'explica que és doncs una cosa que per allà cobren forfaits (i una altra que ja no els cobren però encara hi ha la ferralla), i un munt d'hotels de luxe de per allà, és per respectar el medi ambient oi? si això no es vendre's i destruir la val... això sí que són parcs temàtics.

Anònim ha dit...

perdó que no he firmat hehe, l'isaac amb el dia rondinaire

Pau ha dit...

La veritat és que la història aquesta de l'òs em supera, primer el reimplantem i després el volem treure, si sempre n'hi ha hagut doncs que es quedin. A més com dieu potser hauríem d'eliminar als caçadors; quan estava corrent de nit mentre participava a Cavalls del vent pensava: "imagina't que em surt un os ara, quin ensurt!" però ben mirat potser hagués estat més xungo haver trobat un caçador.
Igual que tu vaig flipar no només amb la pasta que es van gastar, i la que es gastaran ja que volen crear uns guardaboscos d'ossos (déu ser per allò de crear ocupació). Tot plegat m'ha recordat quan es van posar a buscar per tot el cap de creus el client que s'havia pirat del Bulli i després estava a suissa fent una cerveseta. Sembla que hi ha dies que tenen ganes de sortir "de cacera"...