diumenge, 11 de gener del 2009

Matagalls

Tot i la matinada que hem fet, hem acabat anant a Coll Formic, per fer el Matagalls. Com que hi hem arribat encara fosc hem aprofitat per fer un son al cotxe i a punta de dia ja ens hem començat a enfilar. La quantitat de neu i de gent prometien ser d'aquelles que es recorden.
Un cop al cim ens mengem el bocata i fem una primera baixada per unes pales que ja havíem vist pujant. Tot un luxe de baixada i de neu.


Un cop al torrent tornem a posar pells i cap al cim, que hi falta gent. Però abans d'arribar-hi veiem una altra pala que mereix una visita. Així que pells fora i avall. Al tram final, com que el sol feia estona que picava, la neu estava una mica pasteta, però els girs altre cop memorables.
I ara sí que tornem a pujar fins al cim. Hi ha una gentada que espanta; amb raquetes, esquís, caminant, amb gossos, un helicòpter que no para de fer voltes, tot d'avionetes que sembla que vulguin aterrar... no era el millor lloc per estar tranquil, avui.
I com que no en tenim prou baixem per una pala fins un altre torrent. Aquesta també l'havíem vist pujant, però vam haver de 'dedicar-nos' a altres coses. Tot i la neu ja més transformada una baixada perfecta. I encara ens quedava tornar a pujar al cim per fer la baixada pel camí de pujada. Aquest tram l'hem fet per un bosc amb els arbres encara ben carregats de neu. Una mica més i ni al Canadà.

Al tram final fins al cotxe, tot i la trinxada general que hi havia, la neu estava força bé i encara ens deixa fer alguns girs.