dilluns, 4 de maig del 2009

Aneto i Cordier

Aprofitant el pont marxem cap a Benasc per fer alguna coseta per allà. Sempre hi anem a finals de temporada, però per què no gaudir de tot ben nevat?

El divendres pugem a La Renclusa amb un temps lleig i hi acabem arribant enmig d'una nevadeta ben maca. Muntem la tenda, ens fem els sopar i a dormir. Està tot ple de gent al refugi i a fora hi acabem muntant unes 20 tendes.

El dissabte sortim amb un temps emboirat que s'aclareix abans d'arribar al portillon. Baixar del Portillon i entrar a la glacera ens suposa la primera cua del dia, però hi arribem bastant ràpid i sense massa dificultats. La traça de la glacera està mot bé i ens plantem abans del pas de Mahoma sense problemes. Anar al cim i tornar ens suposa una hora. Quin merder!!!, gent, cordes, encreuaments perillosos, passos acrobàtics... vam fer un recompte ràpid i al replà abans del pas ens hi vam aplegar unes 60 persones.
La baixada fins a Aigualluts amb una neu prou bona però que s'havia de treballar.
Allà fem una paradeta i tornem a la tenda, a La Renclusa, pel coll de la Renclusa.


Avui, dissabte, la cosa sembla que està més tranquila i gaudim del sol fins el darrer moment.

Pel matí encarem cap a Paderna i ens desviem de la traça al Pic d'Alba per anar cap a la glacera de les Maladetes. Anem sense rumb fix i ens proposem arribar a un marcat coll que promet una bona baixada. Ens creuem amb una persona que ens diu que el cim que queda just al costat és el Pic Cordier, doncs som-hi!!. Quan arribem al coll una estreta aresta ens treu les ganes d'arribar-nos-hi (més que res per haver de posar i treure crampons). És curiós que el coll al que vam arribar estava més amunt que el propi cim!¡?¿. La baixada directa i amb una neu boníssima fins la Renclusa.


Recollim la tenda i baixem amb l'armari fins l'Hospital de Benasc, i a fer un bon dinar.