dimecres, 7 d’abril del 2010

Alps de Lyngen - Kavringtinden

Dimarts, 30 de març

Kavringtinden - 1289m
Després de sortir del port de Djupvik i fer nit al port de Lyngseidet, ens disposem a fer aquest cim, que tot venint amb el vaixell es veia ben alt, desafiant, cònic.
Sortim del port, aquest cop sense filigranes, ja que hi ha un moll flotant.El capità Ona ens acompanya un tros pels carrers del poble fins que ens encarrila pel bon camí. Tot el primer tram anem resseguint uns recorreguts d'esquí de fons entre bedolls, fins que en arribar a un refugi, Skihytta, el bosc més esclarissat ens deixa veure bé el recorregut que hem de fer. Seguim tirant amunt entre traces fins que a la cota 700 parem a fer el nostre habitual te i agafem forces per la dreta pala que ens espera fins al cim. La pugem lleugerament decantats cap al llom que baixa a la dreta i amb voltes maries anem fent camí, amb el tram superior de neu dura.
Un cop a l'aresta l'anem resseguint amb alguna petita dificultat fins arribar a un tros planer però molt espectacular amb cornises penjant cap a una banda. Ens arribem fins al peu de la piràmide del cim, on deixem els esquís, per acabar d'arribar fins dalt. Les vistes, com sempre, espectaculars.
Tornem al collet, treiem pells i ens preparem per la baixada. L'entrada està bé, però prenem precaucions i anem baixant el primer tram d'un en un. Tornem a tastar una neu de somni que no ens deixarà fins que entrem al bosc, ja amb una neu més dura i força traces. Els companys catalans que ens venen al darrere, per la cresta, ens fan una foto baixant.
Arribem fins al vaixell esquiant pels carrers i la carretera.
Com cada dia, fem la nostra sopeta i ens disposem a navegar fins al port de Furuflaten, a unes dues hores. En Francesc ens demostra la seva habilitat portant el veler. Arribem sense contratemps, ens lliguem al moll i una altra nit que passem somiant amb neu pols i neu pols i neu pols i més neu pols....

2-1