dilluns, 10 de gener de 2011

Gallina Pelada - Cloterons - Cap del Verd

'Aprofitant' que no hi neu per fer cap esquiada decent, ens desplacem a Gòsol per fer unes quantes sortides des d'allà els darrers dies de les vacances de Nadal.
El primer itinerari és la pujada a la Gallina Pelada passant pel serrat Voltor i per la Creu de Ferro i fer la baixada, per un bonic tram de carena, cap al Coll de Portell. El dia està tapat i no ens deixa veure les vistes des de cap cim, però...
L'endemà sortim de Gòsol mateix i passant per l'ermita de Santa Margarida arribem al Coll de Mola i enfilem direcció al cim dels Cloterons sense cap camí. Tenim sort i podem arribar al cim sense massa complicacions, només alguns pins i algunes boixeres ens compliquen una mica la pujada. Baixem cap al Coll de Josa i tanquem la volta passant pel Castell de Termes i per Font Terrers. Aquí el dia es comporta i ens deixa veure el Pedra, la Gallina, el Cap del Verd, el Cadí... i més enllà.
El darrer dia, altre cop amb mal temps, enfilem el Cap del Verd des del Coll de Mola. Fem la pujada bastant directa doncs està tot ben gelat i amb els crampons als peus pugem ben ràpid, i també baixem ben ràpid!!