dimarts, 8 de març del 2011

Tuca de Dalliu


Aprofitant que aquesta setmana els 'escolars' tenim la setmana blanca (gràcies Maragall per aquesta gran idea; llàstima que els d'ara ens ho treuran el curs que ve) anem a fer la Tuca de Dalliu, a la Vall de Benàs.

Diumenge a la nit dormim a peu de camí i ben d'hora, a punta de dia i amb el frontal al cap, encarem la Vall de Lliterola amb els esquís a l'esquena. Fins ben bé mitja hora després no em puc calçar les fustes (i ho dic en singular perquè el meu amic de sortida va amb raquetes). Seguim planejant fins la Cabana de Lliterola, on deixem la vall principal i comencem a obrir traça per una fantàstica, i fotogènica, neu pols fins la mateixa collada. Aquí fem canvi de 'neumàtics' i ens calcem els grampons per pujar el tram de cresta que ens queda.

Al cim fem un mos i una interminable sessió fotogràfica (amb tot el carinyu del mòn pel fotògraf) i tronem a baixar fins que trobem els esquis-raquetes. Deixo avantatge al raqueteru i començo a baixar: neu pols fantàstica en els vessants més obacs i pocs metres més enllà ja comença a estar encrostada... però tot i això es deixa fer molt bé.
Anem baixant, força ràpid jo i prou ràpid 'el tenista' fins que ens encigalem al tram final del torrent. Solucionat el problema amb alguna que altra filigrana carreguem els trastos a la motxilla i cap a casa... que algú ha de treballar per la tarda ;-); i altres a seguir difrutant de la setmaneta.

Si us voleu baixar el track de la sortida, feu clic aquí