dilluns, 23 de maig del 2011

L'olla de Núria


Ja fa dies que això estava una mica aturat. Sí que he anat fent coses però res massa interessant; tampoc tenia massa temps, però aviam si a partir d'ara torno a ser una mica més constant.

Aquest dissabte decidim anar a fer l'Olla de Núria que ens va quedar pendent de l'altra setmana degut a les males previsions del temps.
Pugem divendres a dormir a Fontalba per començar d'hora pel matí. Tota la nit ens acompanya un ventet força molest.
Pel matí enfilem cap al Puigmal i d'allà seguim la ruta, ben evident, ja que sempre s'ha d'anar a tota cresta. El cims van caient poc a poc però de forma constant: el Pic del Segure, el Finestrelles, el Pic d'Eina, el Noufonts, el Noucreus, la Fossa del Gegant, el Puig de Fontnegra...
La volta és força llarga i a l'alçada del Noufonts uns núvols més que amenaçadors van tapant el cel. A últim moment decidim seguir la cresta des del Coll de Noucreus fins al Pic de l'Àliga en comptes de baixar a Núria pel camí normal. L'encertem de ple i només unes petites gotes ens cauen abans d'arribar al Pic de l'Àliga.
Un cop a Núria parem a refer-nos una mica i seguim fins la collada de Fontalba.
En total: 2000 metres de desnivell acumulat i 10 hores 'de marxa'

2 comentaris:

Yáiza ha dit...

Carai, quina volta més guapa! Ara, 2000m de desnivell i 10 hores, crec que superen el meu nivell de llarg... L'hauria de fer en dues meitats, per anar bé!

Albert ha dit...

si surts de Núria mateix estalvies un tram de tornada.
I per si de cas reserves habitació a l'hotel i no tens problema per l'hora d'arribar ni per perdre el darrer cremallera ;-)