dilluns, 8 d’abril del 2013

Silveretta (IV)

Després dels quasi dos dies nevant avui el dia s'aixeca prou bé i va millorant quan el sol va agafant una mica de força. Serà el millor, i únic, dia bo sencer de la travessa.
Seguim una traça ben marcada que ens porta amunt. Quan som a prop del cim alguna cosa no ens acaba de lligar: segons la ressenya al final s'hi puja a peu, però hi estem arribant amb esquís... consultem el track i el mapa i veiem que ens hem equivocat!!! Decicim desfer el camí i tornar a la ruta prevista.
Per sort aquesta equivocació ens permet gaudir de la millor baixada de tota la travessa, unes pales ben drets i en alguns llocs amb mig metre de neu pols que ens tapa sencers quan fem els girs; una passada!!!!

De nou a la glacera pugem fins al coll que hi ha sota el Dreidalenspitze, el cim que havíem de fer avui, i d'allà encara pugem una mica més fins un replà on deixem els esquís. Algú s'aventura per l'aresta mixta fins l'avantcim, però al final es posa una mica massa exposat, i decidim  retornar als esquís.
La baixada que tornem a fer fins al Weisbadenerhutte també es per recordar, tot i que al final la neu més transformada no ens deixa disfrutar tant.
Al refugi, més de muntanya que els anteriors, ho celebrem amb unes bones cerveses.
Tot i que eEn Guillem i la Xerta, al final, no van poder venir a tots els refus èrem el grup Xerta. Les dues birres (que es veuen, perquè n'hi havia més) ens les vam veure a la vostra salut.