dimarts, 30 de juliol de 2013

Dufourspitze i Nordend

La tercera 'excursió' que fem per la zona ens portarà als cims de la Dufourspitze (4634m) i la Nordend (4609m), tot sortint de Zermatt i fent nit al MonteRosa hut.

Prenem el tren de Tasch fins a Zermatt i després el cremallera que puja al Gornergrat, un mirador turístic força freqüentat, però nosaltres baixarem una parada abans del final, Rottenboden, per poder fer millor l'aproximació al Refugi MonteRosa.
El camí és senzill al principi i només es posa una mica més dret, amb unes escales ben penjades, per arribar fins la glacera. Aquí només toca anar-la creuant seguint unes balises ben vistoses. Tot aquest tros el fem en pla i baixada, i així vol dir que demà, tornant, ho haurem de remuntar!!
El darrer tram de la pujada fins al refugi es fa per bon sender on anem trobant, de tant en tant, algunes cordes i graons.
Un cop al refugi, de recent construcció, admirem la virgueria que han fet els suïssos i ens instalem al nostre llit de matrimoni ;-)
L'endemà, abans de les tres del matí ja estem caminant, primer per la morrena i després per glacera. El camí és cómode i anem fent fins arribar al coll on comença la cresta que ens ha de portar al cim. Es posa ben dreta en alguns trams i anem passant les dificultats de roca que hi ha prou bé. A dalt, i en un dia esplèndid admirem els cims del voltant.
La baixada la fem cap al Silberssatel, el coll que separa la Dufour de la Nordend, que està equipat amb unes cordes fixes. Baixem força ràpid i amb seguretat per un terreny que, si no fos per les cordes, seria bastant complicadet i delicat.
Un cop al coll i tenint la Nordend allà mateix ens hi enfilem, fora del programa previst, per una aresta ben esmolada però molt ben traçada.
La baixada fins al refugi la fem ben tranquils i el retorn fins al tren, pesat, però amb molt bon regust de boca.