dijous, 11 de juny de 2009

Korgenevskaya - 7105 (II)

Avui una mica de rotllo sobre els cims i les rutes.

Un cop arribem al camp base, a la glacera Moskina, i passem uns dies aclimatant, el primer cim que volem pujar és el Boroviev, d'uns 5700m. No té massa dificultats i la seva estratègica situació el fa molt adient per 'situar-se'.
Després volem pujar el pic Chetryek, d'uns 6300m. Aquí les dificultats pugen una mica i s'han de muntar dos campaments.
I pel cim principal, el Korgenevskaya, de 7105m, la cosa s'allarga una mica més, en dies i en alçada.
Es surt del CB a uns 4200m i es puja entre pedres fins al camp 1 a 5300m. Aquest camp es munta sobre terreny rocós i té aigua a la vora. L'endemà es puja al C2, a 5800m, per entre una glacera. Algun tram està equipat amb cordes fixes i el camp es munta en una estreta rimaia. Sembla ser que està bastant brut i pot ser difícil trobar neu per fondre en bones condicions.
La sortida fins al C3 té dues parts: fins a uns 6100m cal anar resseguint la paret rocosa de l'aresta cimera per sota fins sortir a una aresta. És un tram en flanqueig, amb cordes fixes en alguns punts, que pot tenir molt de gel. Un cop a l'aresta la cosa es suavitza una mica, i es puja fins els 5300m superant una curta paret bastant dreta d'uns 40m. El camp es munta en un replà de l'aresta on hi caben unes 10-15 tendes.
La sortida al cim es fa per una llarga aresta, amb algun tram de baixada. Al darrer tros hi pot sortir una mica de roca.

La baixada es fa pel mateix itinerari.

I si a més de fer cim podem fer una foto com aquesta de l'espectre de Broken, ja serà la òstia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

felicitats albert !!!!

perque suposo que haureu fet cim!? nosaltres ara som a dushanbe i aquesta nit tornem tots junts a catalunya, rafa, ramon, carles i jo (david). els dos malats estan moooolt millor.

espero noticies i fotos positives ben aviat.

david. dvdboix@hotmail.com

salut i independencia.