dilluns, 22 de juny de 2009

Pica d'Estats

Dins de l'activitat d'ascensió als sotres dels Països Catalans de forma simultània me'n vaig anar cap a la Pica d'Estats (sostre del Principat).
El dissabte pugem a dormir al Refugi de Baborte. Sortim del pont de la Molinassa i arribant a la Cabana de Basello comença a fer un ventet fred que déu n'hi do. Arribant al refugi les mans estan 'tieses', però un cop a dins i abrigats tot millora. Sopem i a dormir.
L'endemà sortim cap al Coll de Baborte i baixem a la Coma dels estanyets de Sotllo, amb la majoria de llacs encara ben gelats. Per un fort pendent de neu, que ens obliga a calçar crampons, arribem a un collet i a tota cresta fins al cim del Sotllo. La vista de la Pica i el Montcalm és directa i espectacular. La tranquilitat, comparat amb la Pica, total.


Baixem al Port de Sotllo i a tota cresta altre cop fins al Verdaguer i la Pica, on fem les fotos amb 'l'equipació' oficial.
La baixada també per la cresta és molt ràpida. Des del Port de Sotllo desfem el camí normal de pujada fins que arribem altre cop al Pont de la Molinassa.

I a més hem aconseguit pujar els 47 sostres dels Països Catalans el mateix dia!!!
A la web del CER hi trobareu més informació

1 comentari:

Anònim ha dit...

Filicitats! escolta, que carai és aquest ferro que hi ha a la creu del cim???

aisac