dimecres, 22 de juliol de 2009

Piz Bernina-Piz Palu-Weismies

Doncs aquest és el resum ràpid del que vam fer la setmana passada pels Alps.

Marxem de casa i en una kilometrada de les que fan història ens plantem a Saint Moritz. És molt pijo, però nosaltres dormim tirats en un descampat a les afores. L'endemà fem la pujada al Refugi Marco e Rosa. Sembla fàcil i ràpid però ens suposa una bona tirada: baixar a la glacera, creuar-la, un esperó de roca, pujar per uns seracs, tornar a baixar creuant algun pas 'divertit', i finalment l'arribada al refugi on es fa notar l'alçada. Per sort l'endemà anem al Bernina i el desnivell no arriba als 500 metres. Està tot amb neu i la cresta és força xula.
Per tornar fins a Diavolezza, el punt de partida, decidim fer la travessa dels Piz Palu. Primer glacera fins arribar a l'inici de l'aresta, després un llarg tram rocós i per acabar unes arestes ben esmolades. La baixada la fem per la glacera amb força calor.

El dia de descans mirem la meteo i no pinten gaire bé com per fer tot el que tenim previst; hem de buscar un cim que es pugui fer en un dia. Comencem a mirar opcions i decidim anar a Saas Fee per pujar el Weissmies. La kilometrada és curta però els ports que passem no s'acaben mai.

Aquest cim el fem amb un temps ben bo; sembla mentida que demà hagi d'estar tan malament, però no fallen.

I fins aquí el resum, que ja he dit que seria ràpid