dimecres, 1 de juliol de 2009

Balaitus i la Gran Facha

Aprofitant la festa major marxem cap a aquesta zona del Pirineu que tenim una mica abandonada.
Carreguem l'armari i pugem fins al refugi de Respomuso, on muntem la tenda una mica allunyats de la gentada que està al refugi.

Diumenge al matí sortim cap al Balaitus i en unes dues hores ens plantem sota la bretxa Latour. Tot i anar d'hora el merder d'una colla que tenim al davant és considerable: cordes, que si t'asseguro, que si tiro unes pedres, que si ara passo jo,no, tu... Amb una mica de sort aconseguim passar-los just a les clavilles de la paret i sense problemes arribem al cim. El dia és molt bo, tot i el ventet que fa, i gaudim d'unes vistes poc acostumades.
La baixada també l'endevinem i sense massa problema anem desgrimpant la part superior de la bretxa fins que a l'altura de les clavilles fem dos ràpels de 30 metres que ens portem a la neu sense complicacions.
La baixada fins al refugi acaba amb una bona gerra de cervesa.

El dilluns, i ara més sols que la una, ens enfilem cap al cim de la Gran Facha. El dia no és molt bo, ha plogut a la nit, però mentre passen les hores es va arreglant. El cim és molt bonic i la grimpada per la cresta la fem sense problemes.


Un cop a la tenda recollim tot, i enfilem de nou el camí de baixada cap a l'embassament de La Sarra on ens espera el cotxe per tornar a casa i veure els focs artificials de festa major.