dissabte, 9 d’agost del 2008

Maupàs

Amb una bona pujada ens vam plantar a l'acollidor refugi de Maupàs, petit però ben aprofitat. La calor i el pes ens ho va fer prendre amb tranquilitat però hi vam arribar amb temps per pujar per la tarda a veure el camí de l'endemà, estudiar el plànol, fer petar la xerrada...
Els "cavalls de vent" em van donar molt bon rotllo

L'endemà enfilem cap al cim vorejant la Tusse de Maupàs. Aquí trobem algun pas dificil, més que res per la neu que encara queda, però sense més problemes arribem al cim del Maupàs.
La idea era fer la cresta, en principi fàcil, fins la Tusse de Remunye, però al cim ens ho mirem i ho deixem còrrer. Tornem avall fins que enllacem amb el camí del circ de Cabrioules que ens porta fins la Tusse de Remunye, però fent més camí, és clar. Aquí baixem una mica cap a Literola i després tornem a pujar fins al coll inferior de Literola que ens portarà sense més problems al Refugi del Portillón.

Aquí hi hem arribat sense plaça, ja que al Maupàs ens van dir que no hi havia lloc, però a l'arribar resulta que sí que n'hi ha... sort, sinó ens quedava una bona baixada.

Ens instalem i a sopar ben d'hora que avui ha sigut un dia llarg.