dimecres, 27 d’agost del 2008

Tanzània III - Ngorongoro i Serengueti

Com podreu veure ja tenim accents i altres filigranes lingüístiques de la nostra llengua, això només pot voler dir que ja som a casa.

Després de fer el Kili i baixar l'endemà fins a Arusha, fer una dutxa, un bon dinar i dormir una mica tous vam marxar ben d'hora cap als Parcs a veure algunes de les bèsties africanes. A migdia vam arribar al lodge on ens estaríem al cràter del Ngorongoro, i no sense dificutats ja que el cotxe va estar a punt de cremar-se per un curtcircuit o alguna cosa semblant. Quan ja va estar més o menys arreglat (o sigui que no podíem posar les llums en marxa) vam baixar al cràter i passeig cap aquí, passeig cap allà, vam anar veient una bona part de la fauna de la zona, i a més el primer que vam veure va ser una lleona preparant-se per fer un àpat de cebra. També elefants, hipopòtams, cebres, búfals, porcs senglars(no recordo el nom), estruços, una parella de rinoceronts amb una cria(tot i que de molt lluny i amb prismàtics) i algun que segur que em deixo.

L'endemà carretera i manta i vam seguir cap al Parc del Serengueti. A part de tragar força pols, el paissatge es torna ben pla i molt més àrid. Després d'entrar ja vam començar a veure bèsties, i el primer, altre cop, un grup de lleons sobre una gran pedra a cosa de 10 metres: realment impressionant. Després un grup d'elefants ens va creuar per davant com si res, un guepard, hienes, xacals, girafes i altres bèsties, especialment difernts tipus d'antílops.
Aquí costa més de veure grans felins i s'ha de tenir força paciència per anar buscant cap aquí i cap allà.

I finalment el darrer dia, ens quedava la tornada i va ser una pallissa de les bones: vam sortir a les set del matí del lodge i vam arribar a l'aeroport a les cinc i mitja de la tarda, quasi sense parar ni per menjar. I després el vol fins a Amsterdam, parant abans a Dar-Es-Salaam per allargar-ho una mica més (11 hores), i encara un tros més tornant cap a Barcelona, més el bus i el tren. Total, que a les dues del migdia ja èrem a casa.

I ara estem en la gran feina de baixar les fotos i sobretot.... fer bugada de la roba bruta i plena de pols que portem.

Com a resum dels Parcs, i coincidint plenament amb una amics bascos, després de fer tants dies de muntanya no compensa gaire fer-se aquestes matades en cotxe. Tots hem coincidit en que amb un parell de dies o tres n'hi ha més que suficient. Un altra cosa és anar-hi només per veure animals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola albert

quina gran experiencia aquesta del kili.

Em podries donar mes detalls sobre Muztang o creus millor contractar directament guies locals.

TEns dandes. joseppuig@yahoo.com

gracies