diumenge, 24 de maig del 2009

Korgenevskaya - 7105

Avui no us donaré la pallissa sobre la sortida de torn del cap de setmana, sinó sobre una 'sortideta' que estem preparant per aquest agost, que ja és aquí.
Avui només un tastet i quan em sembli ja us aniré explicant més coses: la història, la ruta...

Foto: SiscuCardona-Korgenevskaya2000

Doncs ens portem entre mans l'ascensió (almenys l'intent) de pujar aquest cim de la serralada del Pamir.
Marxarem a final de juliol i ens hi passarem un mes, al camp base uns 25 dies.
Per fer l'aclimatació tenim intenció de pujar dos cims més baixets, el Boroviev i el Chetryek, i després pujar al Korgenevskaya.

Els cims de la serralada del Pamir que superen els 7000 metres, i que si s'ascendeixen tots donen el títol de 'lleopard de les neus', pertanyien a l'antiga Unió Soviètica. Avui tres d'ells, el Lenin, el Kan-tengri i el Pobeda, estan a la república del Kirguistan, i el Comunisme i el Korgenevskaya a la república del Tadjikistan.
Des del mateix camp base, a la glacera Moskina, es pot ascendir el Comunisme (avui dit Ismail Somoni) de 7495 metres i el Korgenevskaya de 7105 metres. Algunes expedicions intenten els dos cims seguits però cal estar molt en forma i tenir molta sort amb la meteo per ascendir les dues muntanyes. De fet el Comunisme, i encara més el Pobeda, són considerats per alguns com 'petits vuit mils'.

I esperem poder gaudir d'aquesta vista del pic Comunisme des del camp3 del Korgenevskaya.Foto:www.summitpost.org

1 comentari:

Anònim ha dit...

Recorda't d'emportar-te infusió de boldo per prendre just en passar els sis mil. He fet consultes i als supermercats del Xiquidistant no en tenen.

Molta sort (i molta enveja)


El conserge de les termes de fiambalà (a la una o les dues de la matinada)