diumenge, 12 de desembre del 2010

El Port (I) - El Parrissal

Tot i que amb uns dies de retard, una petita crònica dels quatre dies del pont de desembre passats al Massís del Port o dels Ports.

Dissabte sortim de casa direcció al poble de Beseit i d'allà per pista fins l'aparcament de la típica excursió al Parrissal. La primera part del camí és molt suau i va remuntant el riu sortejant els trams més estrets amb passeres de fusta. Així seguim fins que la cosa es va estretint massa i ja no es pot passar, si no és nedant; i amb la temperatura que fa doncs no ve de gust. Per poder passar el tram dels estrets agafem el camí del pas del romeret, bastant dret i amb alguns trams equipats amb cadenes, però sense massa dificultat.
Un cop a l'altra banda dels estrets seguim remuntant el Matarranya per terreny ben nevat fins trobar el torrent de l'Espasa, que seguirem en forta pujada fins al Clot d'En Maçana, unes runes abandonades.
Un cop dalt la carena seguirem un PR que va passant per les Moles d'Arany, per un bonic arc de roca natural i per un bon mirador que permet veure tota la zona del Parrissal i les seves agulles des de dalt.


Seguint el camí arribem al Coll de la Balanguera, que ens portarà en forta baixada fins l'aparcament on hem deixat el cotxe. Al coll podem gaudir de ben a prop d'un ramat de cabres de les moltes que hi ha pels Ports.