dimarts, 13 de maig del 2014

Stelvio (I)

Aquest any decidim dedicar les vacances de setmana santa a fer una travessa pel Parc de l'Stelvio.

El primer dia toca viatge, només uns 1200km des de casa. A més, al final el GPS ens porta per uns ports i unes carreteretes que fa que arribem a Santa Caterina Valfurva i a l'aparcament del Rifugio Forni a les 11 de la nit ben tocades. Tot just arribar ens posem a dormir a la furgo.

El matí s'aixeca tapat. Volem pujar fins al Rifugio Branca, que és ben a prop tot fent abans algun cim de la zona. Veient que la meteo no té pinta de millorar sortim amunt i encarem el Pico Tresero (3594m), que és el que ens queda més proper.
Ben carregats i seguint alguna traça dels grupets que tenim davant, i el GPS, arribem fins a uns 200 metres del cim (més o menys a uns 3400m), a tocar d'uns seracs. Però no es veu res i algun dels grups del davant giren i tornen enrere allà mateix.... i veient el que hi ha decidim seguir els seus passos i avall que fa baixada.
La baixada, per on hem pujant deu ser molt maca amb bona neu, però trobem una cosa bastant asquerosa i difícil d'esquiar. Quan acabem, tornem a posar les pells i remuntem els metres que ens falten fins al Rifugio Branca, on farem la primera nit. Com sempre molt ben equipat, molt polit i amb cerveses disponibles!!
A la tarda els temps es va arreglant i es comencen a veure els cims de la zona i la posta del sol ens regala un bon espectacle.